top of page

 

HUISKAMER

Het museum is de historische huiskamer van het Garderegiment Grenadiers en Jagers, de ontmoetingsplek voor (oud) regimentsgenoten en hun families en gasten.

Militaire Willemsorde 4e klasse, Reserve Eerste Luitenant der Grenadiers F.H. Warnaars.
Boekpresentatie in het museum.
Kraagspiegel Grenadiers
Heildronk in het museum
Detail_onderscheidingen Veteraan Theo van Loo
Kraagspiegel Jagers
Huiskamerbijeenkomst in het museum

Het museum is nauw verbonden met de (oud) leden van het regiment en hun families. Graag stellen wij ons museum open voor (familie)bezoek, speciale bijeenkomsten en ceremonies. Menigmaal staan vieren, herinneren en gedenken daarbij centraal. 

 

Steeds vaker krijgen we personen en families op bezoek die meer willen weten over de lotgevallen van hun opa of vader die als Grenadier of Jager hebben gediend. Bijvoorbeeld in de periode 1945-1949 in Nederlands-Indië. Als het vooraf tijdig wordt aangeven, kunnen wij op basis van een aan te vragen 'Staat van dienst' in ons archief onderzoek doen en de beschikbare gegevens op de dag van bezoek laten zien. Dat maakt een bezoek aan onze huiskamer extra waardevol.

 

Enkele voorbeelden van bijzondere bijeenkomsten in recente jaren zijn de ontvangsten van leden van het Koninklijk Huis, veteranenbijeenkomsten,  reünies, beëdigingen van officieren, commando overdrachten, heildronken, officiële tekenbijeenkomsten, regimentsvergaderingen, boekpresentaties en herdenkingen en kranslegging voor gevallen regimentsgenoten waarbij ook de families zijn betrokken. Postume uitreiking van onderscheidingen aan familieleden nemen hierbij een speciale plaats in.

Neem contact op met info@museumggj.nl om uw bezoek te plannen. Wij denken graag met u mee om er een bijzondere dag van te maken.

 

bottom of page