top of page

BEZOEK

Wij nodigen u uit voor een bezoek aan het museum Garderegiment Grenadiers en Jagers in de Oranjekazerne te Schaarsbergen. Individueel of als groep,

u bent van harte welkom.

Toegangsbord Museum
Ontvangst Rabobank_2023
Detail uniform Grenadier
Museumrondleiding
Sjako van een Jager
De Nederlandse Vereniging voor Militaire Historie op bezoek in het museum
Rondleiding door het museum
Detail Grenadiers Berenmuts met embleem van springende granaat
Bijeenkomst in het museum
Een oud vaandel van het Regiment Grenadiers en Jagers
Bezoek museum met uitleg door de conservator
Kaartbespreking door Grenadiers_ Johannes Gerardus Heijberg_ca 1895
Rondleiden door het museum

Jaarlijks brengen zo’n 3000 mensen een bezoek aan het museum. En dat aantal stijgt. Het zijn niet alleen (oud)regimentsgenoten en hun families die zich willen verdiepen in de historie van het regiment, in toenemende mate gaat het ook om individuele personen en groepen met een brede interesse in de oude en hedendaagse militaire geschiedenis.

Het museum is gevestigd op het Complex Oranjekazerne, thuisbasis van de 11 e Luchtmobiele Brigade. Personen die individueel of als groep het museum willen bezoeken verzoeken we om zich per mail aan te melden via email C.somers@iskander.nl Wij nemen vervolgens contact met u op om uw bezoek verder te plannen. 

U meldt zich op de afgesproken dag en tijdstip bij de wacht aan de hoofdpoort. U wordt vervolgens opgehaald door een museummedewerker die u begeleidt naar Gebouw 31, ons museumgebouw. We bieden u graag een kop koffie of thee aan en vervolgen met een mooie rondleiding door de collectie.

Het adres van het museum is Oranjekazerne, gebouw 31, Clement van Maasdijklaan 5, Arnhem. U bereikt de hoofdpoort van de kazerne als u de Clement van Maasdijklaan benadert via de Koningsweg. Openingstijden: elke donderdag van 10.00 tot 16.00, of op afspraak.

Bezoek aan het museum is geheel gratis. Een kleine vrijwillige financiële bijdrage in ons 'rode kistje' voor het in stand houden van de collectie wordt in dank aanvaard. Een rechtstreekse donatie via QR-Code op de bankrekening van het museum is ook mogelijk.

bottom of page